Uutiset

Kā mazgāt kašmira izstrādājumus

Kā mazgāt kašmira izstrādājumus

Ir sākusies sezona, kad mīksts, omulīgs kašmira džemperis kļūst par biežāk velkamo apģērbu.

Zināšanas, kā pareizi kopt kašmira izstrādājumus, sākot no mazgāšanas līdz pat žāvēšanai un glabāšanai, palīdzēs uzturēt apģērba kvalitāti ilglaicīgi.

Liels karstums un agresīvs mazgāšanas process var likt maigajam kašmira apģērbam sarauties līdz bērna izmēram, zaudēt formu vai savelties. Drošākais veids, kā izvairīties no bojājumiem, ir to mazgāt ar rokām, lai pilnībā kontrolētu katru mazgāšanas posmu.

Kā mazgāt kašmiru ar rokām

  1. Pirms mazgāšanas vienmēr pārbaudiet kopšanas etiķeti uz apģērba un vadieties pēc tur redzamajām norādēm.
  2. Piepildiet izlietni vai lielu vannu ar vēsu ūdeni. Viens no būtiskiem noteikumiem, kā mazgāt kašmira džemperus un citus priekšmetus, ir izvairīties no karstas temperatūras, jo karstums var izraisīt materiāla saraušanos.
  3. Pievienojiet dažus pilienus maigu mazgāšanas līdzekli. Iesakām izvēlēties Purenn veļas mazgāšanas līdzekli bez aromāta PillowFight, jo tas ir maigākais no visiem.
  4. Iemērciet ūdenī. Ļaujiet tai iesūkties 5 minūtes, lai atbrīvotos no netīrumiem. Pāris reizes viegli saspiediet, lai ziepjūdens kārtīgi iesūktos.
  5. Izņemiet apģērbu no ūdens un viegli nospiediet lieko ziepjūdeni. Uzmanieties, lai apģērbs netiktu izgriezts savērpjot, jo tādējādi tas var deformēties un zaudēt formu.
  6. Nomainiet ziepjūdeni uz tīru un vēsu ūdeni. Pēc tam ielieciet apģērbu ūdenī un atkal viegli saspiediet, lai izskalotu mazgāšanas līdzekli.
  7. Atkārtojiet to apģērba spaidīšanu 3-4reizes, lai pārliecinātos, ka tajā nav palicis mazgāšanas līdzekļa atlikums. Pēc tam izņemiet no ūdens, vēlreiz uzmanīgi izspiežot lieko ūdeni.
  8. Izklājiet mitru kašmiru uz dvieļa un pārbaudiet formu un izmēru. Ja šķiet, ka kāda no apģērba daļām ir samazinājusies vai zaudējusi formu ir pienācis laiks to uzmanīgi ievilkt pareizajā formā. Dariet to piesardzīgi un maigi.
  9. Ļoti uzmanīgi sarullējiet apģērba daļas dvielī, lai uzsūktu lieko ūdeni, un pēc tam izņemiet to ārā. Džemperus vislabāk var nosusināt ar dvieli pa daļām (katra piedurkne, pēc tam korpuss), lai izvairītos no formas deformācijas.
  10. Atstājiet žūt uz līdzenas virsmas vai cita sausa dvieļa 24 stundas. Nekad nekariniet žūt kašmira apģērbu, jo tas var ietekmēt apģērba formu.

Lai gan zināšanas, kā pareizi mazgāt kašmira izstrādājumus, iespējams, ir vissvarīgākais kvalitātes uzturēšanā, ir svarīgi ievērot vēl pāris lietas.

  • Ļaujiet kašmira apģērbam atpūsties. Lai cik ļoti vēlaties vilkt kašmira apģērbu regulāri, dodiet tam atpūtu vismaz 2-3 dienas. Ikdienas valkāšana apģērbu nolieto. Kašmiram ir nosliece uz saraušanos arī no ļoti biežas valkāšanas.
  • Nekariniet kašmira džemperi uz pakaramā. Glabājiet to salocītu atvilktnē, lai palīdzētu ilgāk saglabāt tam formu.
  • Mazgāt tikai nepieciešamības gadījumā. Pat ievērojot iepriekš minētos norādījumus, bieža mazgāšana palielinās nodilumu. Ja iespējams, pasargājiet savu kašmiru no sviedriem, valkājot t-kreklus zem džemperiem.

 

Lue lisää

Why choose natural home care products?

Why choose natural home care products?

By choosing natural cleaning products responsibly, you will preventively take care of the health of your loved ones, create a safer home environment for your family, help protect the planet and save resources at the same time!

Lue lisää